Skoči na glavno vsebino

V razredu smo se pogovarjali o božičnem času, obdarovanju in tudi o tem, da vsi otroci, žal, zaradi različnih razlogov, niso enako obdarovani. Odločili smo se, da bomo letos tudi mi Božičkovi pomočniki in nekomu z darilom pričarali nasmeh na obraz. Na ta način smo se srečali s pomenom prostovoljstva in doživeli občutek dobrodelnosti.

Najprej smo se registrirali na spletni strani »Božiček za en dan« in izbrali otroka, ki ga želimo obdariti. Odločili smo se za mladostnico Klaro, ki je naša vrstnica. Nato je vsak od nas v šolo prinesel nekaj zanjo. Stvari smo kupili iz lastnih prihrankov ali žepnine.

Lepo smo okrasili škatlo za čevlje, vanjo zložili darila, nato pa je učiteljica Sara škatlo nesla na zbirno mesto. Od tam jo bodo škratje dostavili Klari. Upamo, da ji bo škatla všeč, in da ji bodo stvari v njej prišle prav. Klara, želimo ti čudovite praznike!

Učenci 3./4./5. J PPVIZ (Neža, Gal, Marko, Jerneja in Živa z učiteljico Saro)

 

O AKCIJI »BOŽIČEK ZA EN DAN«

Akcija »Božiček za en dan« je popolnoma neprofiten projekt, izpeljan v celoti s strani prostovoljcev. Je gibanje, ki s pravo mešanico ustvarjalnosti in humanosti ljudem nudi priložnost razdajanja.

Več o akciji si lahko preberete na spletni povezavi https://www.bozicekzaendan.si/.

Related Images:

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost