Skoči na glavno vsebino

Ob koncu decembra je na šoli potekal poseben športni dan, ki so se ga udeležili vsi osnovnošolski učenci, obenem pa smo v zavodu gostili še petošolce OŠ Frana Albrehta Kamnik.

Izvedli smo paralimpijski šolski dan – projekt, ki ga vodi Zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski paralimpijski komite, podpira ga Zavarovalnica Triglav, projekt pa sofinancira Fundacija za šport.

Predstavniki Slovenskega paralimpijskega komiteja, skupaj smo imeli kar 14 gostov, so predstavili koncept paralimpijskih iger. Učenci so se razdelili v manjše skupine, v katerih so spoznavali in se  imeli možnost preizkusiti v različnih parašportih.

V bazenu CIRIUSA Kamnik je paraplavanje demonstriral paralimpijec Tim Žnidaršič Svenšek, Lara Nedeljkovič je predstavila športni paraples, Luka Trtnik pa namizni tenis.

V telovadnici so se učenci preizkusili v košarki na vozičkih, svojo natančnost pa preizkusili v paralokostrelstvu. V drugem delu smo lahko prisluhnili navdihujoči športni zgodbi, ki jo predstavil nekdanji paraplavalec Aleš Sečnik. Verjamemo, da je presunila vse poslušalce.

Nad izvedbo dneva, pogumom in vztrajnostjo parašportnikov smo bili vsi zelo navdušeni in sklenili smo, da bomo z veseljem spremljali njihova športna udejstvovanja ter stiskali pesti za nove vrhunske športne dosežke.

Related Images:

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost