Delovna praksa finskih dijakov, Luovi Vocational College, 15. 5. – 27. 5. 2023

Od 15. 5. do 27. 5. 2023 smo gostili skupino šestih finskih dijakov in dveh spremljevalk. Trije dijaki gospodinjskega programa so bili en teden na praksi v našem centru in en teden v Domu starejših občanov Kamnik, trije dijaki kuharskega programa so opravljali prakso v Termah Snovik. Pokazali smo jim tudi lepote naše dežele. Kljub kratkemu času so stkali z nami pristne medsebojne odnose.

Ekskurzija SŠ na Notranjsko, 23. 5. 2023

Srednješolci smo se v torek, 23. 5. 2023, odpravili na ekskurzijo na Notranjsko. Ogledali smo si Park vojaške zgodovine v Pivki. Obnovili smo svoje znanje o osamosvajanju Slovenije, najbolj pa so nas navdušili tanki, podmornica in policijski čoln. Pot nas je nato vodila na Cerkniško jezero. Sedaj je še polno vode, v kratkem pa bo presahnilo in se spremenilo v travnike. Mi smo si okolico ogledali z vozov, lojtrnikov. Preživeli smo lep in poučen dan.

Zaključni ples, 12. 5. 2023

V Jamarskem dom na Gorjuši se je v petek, 12. maja, odvil edinstven plesni večer. Dijaki in dijakinje zaključnih letnikov SŠ Cirius Kamnik so se pod vodstvom plesne učiteljice Nastije Fijolić spretno zavrteli pred starši in povabljenimi gosti. Zaključni ples sta oplemenitila srčnost in prešernost mladostnikov, ki so v svečanih oblačilih naravnost blesteli. Naj zablestijo tudi njihove nadaljnje poti s pravimi odločitvami!

Dijaki PRPja na obisku v živalskem vrtu, 18. 5. 2023

V četrtek, 18. 5. 2023 smo se dijaki PRP skupin odpravili v ZOO Ljubljana. Ogledali smo si predstavo morskih levov, videli surikate, slona, zebre, opice, medveda, leva, levinjo, geparda, leoparda, mačjo pando, kamele, žirafe,…

Erasmus+ 'Train for international trail', učna mobilnost, Gradec, Avstrija, 8. – 12. 5. 2023

V Gradcu v Avstriji je potekalo četrto delovno srečanje v okviru projekta Erasmus+ ‘Train for International Trail’. Tokratnega je gostila ustanova Atempo, ki mlade s posebnimi potrebami izobražuje, usposablja in jim pomaga na poti do zaposlitve. Srečanja v Gradcu smo se udeležili trije dijaki in trije spremljevalci iz Ciriusa. Poleg delavnic so potekale še številne druge dejavnosti. Srečanje v Gradcu bo vsem ostalo v lepem spominu.

 

Državno tekmovanje iz računovodstva, 21. 4. 2023

23. državno tekmovanje iz znanja računovodstva je tokrat potekalo v Murski Soboti. Naš center je na tekmovanju iz temeljnih računovodskih informacij zastopala dijakinja 2. b Samra Begić. Poleg sta bila še spremljevalec Marijan Burja in mentorica Frančiška Zore.

 

Srebrno priznanje na državnem tekmovanju mladih zgodovinarjev

Naša dijakinja, Valentina Pavlović, je na tekmovanju mladih zgodovinarjev v Kranju dosegla izjemen uspeh, saj je osvojila srebrno priznanje. Iskrene čestitke.

Čistilna akcija SŠ, 12. 4. 2023

Dijaki in učitelji srednje šole smo v sredo, 12. 4. 2023, izvedli čistilno akcijo. Očistili smo okolico centra in nabrali kar nekaj odpadkov. Neprijetno presenečeni smo bili nad množico odvrženih cigaretnih ogorkov.

Angleška bralna značka, 31. 3. 2023

Tekmovanja iz angleške bralne značke – EPI Reading Badge 2023, ki je potekalo 31. 3. 2023, sta se udeležila dva dijaka, in sicer dijakinja 2.a razreda Klavdija Kobal in dijak 3.a razreda Lenart Skuk. Oba sta se zelo dobro odrezala in bosta prejela srebrno priznanje.  Čestitamo jima za doseženi uspeh!

Sestanek koordinatorjev projekta Erasmus+ »Train for international trail«, 28. 3. – 30. 3. 2023

V času od 28. do 30. 3. 2023 je v Gradcu v Avstriji potekal sestanek koordinatorjev projekta Erasmus+ ‘Train for international trail’. Srečanje je gostila ustanova Atempo. Mladim s posebnimi potrebami na področju računalništva in gostinstva pomagajo na poti do zaposlitve. Udeleženci smo predstavili izdelke projekta, ki že dobivajo končno podobo.

Kultura v šolskem okolju, 30. 3. 2023

V četrtek, 30. 3. 2023, smo z dijaki 2. c in 2. d razreda v okviru interesnih dejavnosti  obiskali grad Zaprice in rojstno hišo Rudolfa Maistra. V gradu smo si ogledali muzej, imeli delavnico izdelovanja pečatov ter se nato sprehodili še po muzeju na prostem. Ogled smo končali z obiskom rojstne hiše Rudolfa Maistra.

Udeležba na državnem tekmovanju elektro in računalniških šol, 28. 3. 2023

Na Srednji šoli tehniških strok Šiška v Ljubljani je 28. 3. 2023 potekalo 29. državno tekmovanje elektro šol in 11. državno tekmovanje računalniških šol Slovenije. Prvič smo se tekmovanja udeležili tudi iz Srednje šole CIRIUS Kamnik in sicer v kategoriji računalnikar. Udeležili so se ga dijaka Bor Tit Jerlah in Urh Zupančič ter mentor Silvo Vidergar.

17. Mednarodni sejem učnih podjetij, 22. 3. 2023

Na 17. Mednarodnem sejmu učnih podjetij, ki je potekal 22. marca 2023 v Celju, so dijaki in dijakinje učnega podjetja TEAM, d. o. o., ponovno dosegli lep dosežek. V kategoriji 47 podjetij iz petih držav (Slovenija, Hrvaška, Italija, Belgija, Bolgarija) so se uvrstili med deset najboljših (TOP 10), in sicer na 8. mesto.

XXI. Državno tekmovanje mladih zgodovinarjev, 18. 3. 2023

Letošnje državno tekmovanje mladih zgodovinarjev je bilo v soboto, 18. 3. 2023, v Kranju. Tema tekmovanja je bila »Gospodarski in kulturni razvoj Slovencev v prvi jugoslovanski državi«. Tekmovanja so se udeležili trije dijaki naše šole. Valentina je osvojila srebrno priznanje. Čestitke vsem trem.

Sejem IFAM, 8. 3. 2023

Dijaki 4. a, 4. b in 4. Kcd so 8. 3. 2023 obiskali spomeniški park Navje, nato pa so se odpravili na sejem elektronike in robotike (IFAM). Z enim od robotov se je naša dijakinja pomerila v igri “štiri v vrsto” in igrala neodločeno, kar je velik uspeh.

Čebelarski dan na Brdu pri Lukovici

V ponedeljek, 27. 2. 2023, smo se z dijaki 2.c in 2.d udeležili naravoslovnega dne na Brdu pri Lukovici. Tema dneva je bil Čebelarski dan, kjer nam je bilo predstavljeno življenje čebele, njeni izdelki in njen pomen za življenje na Zemlji.

Kulturni dan v Ljubljani

Na pustni torek, 21. 2. 2023, smo dijaki srednje šole šli v Lutkovno gledališče. Zaključni letniki so si nato ogledali NUK, ostali razredi pa so raziskovali Ljubljano.

Ekskurzija srednje šole v Vrhniko in Bistro

Na srednji šoli smo v sredo izvedli ekskurzijo v Vrhniko in Bistro. Ogledali smo si Močilnik, najbolj znani izvir Ljubljanice. Na tem področju naj bi se ustavili Argonavti in Jazon, ko so potovali iz Črnega morja proti Jadranu. Mi smo našo pot nadaljevali v Tehniški muzej Bistra.

Promo teka za OPP v okviru 26. Ljubljanskega maratona

V soboto, 22. 10. 2022 smo se učenci osnovne šole CIRIUS Kamnik prvič udeležili Promo teka za OPP v okviru 26. Ljubljanskega maratona…

Obisk iz Estonije

17. in 18. oktobra 2022 sta se v CIRIUS Kamnik mudili učiteljici poklicne srednje šole Kuressaare Ametikool iz Estonije….

(Skupno 442 obiskov, današnjih obiskov 7)
Dostopnost